چرا باید کینوا مصرف کنیم؟

کینوا و دلیل برای مصرف آن

 

کینوا یکی از سالم ترین و پرطرفدار ترین دانه های روز زمین است در برخی از موارد آن مادر دانه ها می نامند

 

کینوا یک دانه بدون گلوتن محسوب می شود و برای افرادی که به مواد دارای گلوتن حساسیت دارند گزینه مناسبی به حساب می آید و حاوی پروتئین و فیبر بسیار زیادی می باشد که به ورزشکاران برای عضله سازی و پرورش اندامشان کمک بسزایی می کند.

 

از این دانه مفید معمولا به عنوان جایگزین برنج استفاده می شود زیرا کربوهیدرات آن از نوع پیچیده بوده و مانند برنج انرژی سوزانده نشده آن به صورت چربی در بدن تجمع نمی گردد . موقعی که کینوا پخته می شود حالتی نرم و پفکی پیدا می کند و از آن می توانید در سالادهای خودتان نیز استفاده کنید.

 

تاریخچه این دانه به پرو ، بولیوی و شیلی باز میگردد همانطور که قبلا در مورد آن توضیح دادیم ، این دانه برای امپراطوری اینکاها یک دانه بسیار مهم به حساب می آمد زیرا انرژی مورد نیاز سربازهای آنها را تامین می کرد و از آن موقع به بعد به عنوان یک دانه خارق العاده شناخته شد .

 

انواع کینوا :

 

کینوا انواع مختلفی دارد اما دو نوع  آن در دنیا پرطرفدارتر از بقیه انواع آن است ، اولی کینوا سنتی یا همان نوع معمولی است که در بازار به آسانی یافت می شود و دومی کینوا قرمز می باشد که رنگ آن تقریبا قرمز تیره می باشد.

 

کینوا سنتی نسبت به نوع قرمز خود طعم بیشتری دارد ولی کینوا قرمز مواد مغذی بیشتری دارد. ¼ فنجان کینوا سنتی دارای میزان 166 کالری ، 3 گرم چربی ، 30 گرم کربوهیدرات  و 5 گرم پروتئین می باشد در مقابل آن همین  مقدار کینوا قرمز دارای میزان بیشتری پروتئین ، آهن و ربیوفلاوین است که بدن ما می تواند از آن بهره مند گردد.

 

آماده سازی کینوا:

 

کینوا شسته نشده در پوشش ساپونین (Saponin) حفاظت می شود که از آن در برابر حشرات ، پرندگان و نورخورشید محافظت می کند. اگر ساپونین از سطح کینوا شسته نشود طعم آن تلخ می شود اما اکثر کینواهای موجود در بازار به صورت پیشفرض شسته شده هستند اما برای اطمینان بیشتر باید آن را در یک آب کش بریزید و با آب آن را شست و شو دهید ، اگر حباب های صابون مانند روی سطح اب مشاهده کردید باید بدانید که کینوا شما قبلا شسته نشده است .

 

بعد از شست و شو آن را درون قابلمه ای بریزید و به آن آب اضافه کنید با (میزان 2 به 1 به نسبت کینوا) و اجازه دهید تا 15 دقیقه به آرامی پخته شود ، کینوا آب را به خود جذب می کند و حجم آن افزایش می یابد ( کمی شبیه به برنج کته می شود ) کینوا شما آماده مصرف می باشد نوش جان.

 

چرا باید کینوا مصرف کنم؟؟

 

شاید از خودتان بپرسید مگر این دانه چه چیزی دارد که باید آن را در برنامه غذایی خودم قرار دهم و این همه هم تبلیغ آن را می کنند ، در ادامه با 11 دلیل قانع کننده بیان می کنیم که چرا باید از همین فردا کینوا را در رژیم غذایی خود جای دهیم

 

 

مواد مغذی موجود در یک کاسه کینوا ( 185 گرم) به شرح زیر می باشد :

کالری کینوا

 

  • پروتئین : 9 گرم.

  • فیبر : 5 گرم.

  • منگنز : 58% نیاز روزانه بدن.

  • منیزیم : 30% نیاز روزانه بدن.

  • فولات : 19% نیاز روزانه بدن.

  • آهن : 15% نیاز روزانه بدن.

  • زینک : 13% نیاز روزانه بدن.

  • پتاسیم : 9% نیاز روزانه بدن.

  • ویتامین های B1 , B6 B2 مجموعا : 10% نیاز روزانه بدن.

  • دارای میزان کمی کلسیم و ویتامین  E , B3 نیز می باشد.

 

این میزان از کینوا حدود 222 کالری، 39 گرم کربوهیدرات  و 4 گرم چربی دارد ، همچنین یک غذای بدون گلوتن به حساب می آید ، گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فراورده نهایی می‌گردد. بین5 الی 6 درصد مردم دنیا  بعلت ابتلا به بیماری سلیاک به گلوتن حساسیت دارند.

 

دانشمندان ناسا در تلاش هستند تا بتوانند گیاه کینوا را در فضا رشد دهند ، این بدین علت است که سرشار از مواد مغذی می باشد ، به آسانی قابل کشت می باشد.

 

 

 

  • سرشار از فلونوئید ها

 

خواص غذاها در  ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آنها نهفته است ، یکی از این مواد مفید فلونوئید نام دارند (یک نوع  آنتی اکسیدان گیاهی )  که آثار مخرب رادیکال های آزاد را از بین می برد ، تحقیقات نشان داده دو نوع فلاونوئید به نام های quercetin و kaempferol, در کینوا موجود است و در حقیقت این مقدار بیش از مقدار موجود در یک شاه توت می باشد !

 

این مولکول های حیاتی خواص مختلقی همچون خواص التهابی ، ضد سرطانی  ، ضد افسردگی دارند .

 

 

 

  • سرشار از فیبر فراوان ( بیشتر از دانه های دیگر)

 

یکی دیگر از خواص فوق العاده کینوا فیبر بالای آن است ، مطالعات نشان داده 17 الی 27 گرم فیبر در هر فنجان کینوا وجود دارد که این مقدار فوق العاده زیاد است ، البته باید توجه کنید که به صورت پخته شده فیبر کمتری دارد زیرا آب زیادی را به خود جذب کرده است و همچنین متأسفانه، بیشتر فیبر موجود در آن از نوع  فیبر نامحلول است، که به نظر نمی رسد که به اندازه  فیبر محلول برای بدن  مفید  باشد.

 

میزان فیبر محلول موجود در کینوا 2 گرم به ازای هر 100 گرم می باشد ، مطالعات زیادی نشان داده که فیبر محلول می تواند به کنترل قند خون شما کمک کند ، کلسترول بد خون را کاهش دهد و سطح سیری شما را افزایش می دهد تا دیرتر احساس گرسنگی بکنید.

 

 

 

کینوا

 

 

  • بدون گلوتن ویژه افرادی که به گلوتن حساسیت دارند

 

تحقیقات نشان داده از هر 133 نفر در دنیا یک نفر به گلوتن حساسیت دارد و از مواد غذایی دارای گلوتن پرهیز می کند ، کینوا در  یک رژیم غذایی بدون گلوتن جایگزین مناسبی برای افرادی است که قصد استفاده از پاستا و نان های گلوتن دار را ندارند همچنین از نظر ارزش غذایی نیز به نسبت بقیه موارد دارای گلوتن از ارزش غذایی بالاتری برخوردار است.

 

 

 

  • دارای پروتئین بالا به همراه آمینو اسیدهای ضروری برای بدن

 

پروتئین از آمینو اسید ساخته می شود ، برخی از آنها برای بدن ضروری هستند زیرا بدن توانایی تولید آنها را به صورت طبیعی ندارد و باید از طریق رژیم غذایی به بدن وارد شوند ، اگر یک ماده غذایی همه آمینو اسید های ضروری را شامل شود یک پروتئین کامل به حساب می آید.

کینوا به علت دارا بودن همه آمینو اسید های ضروری منبع فوق العاده ای برای پروتئین به حساب می آید و به نسبت دانه های مشابه خودش دارای پروتئین بیشتر و با کیفیت تری می باشد.

 

کینوا با داشتن 8 گرم پروتئین به ازای هر کاسه یک منبع فوق العاده از پروتئین گیاهی برای افرادی که از  رژیم گیاهخواری پیروی می کنند نیز به حساب می آید.

 

 

 

  • شاخص گلیسمی پایینی دارد و قند خون شمارا کنترل می کند

 

شاخص گلیسمی یک غذا نشان می دهد که سرعت افزایش قند خون پس از مصرف آن غذا چه میزان است ، کاملا مشخص است که بعد از خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا شما زودتر احساس گرسنگی خواهید کرد و در نتیجه به سمت افزایش وزن می روید

 

همچنین با خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم نیز در افراد افزایش می یابد ، عدد شاخص گلیسمی کینوا 53 می باشد و این میزان بسیار مناسب است ، نکته ای که باید توجه کنید این است که کینوا دارای میزان زیادی کربوهیدرات می باشد و در رژیم غذایی کم کربوهیدرات گزینه مناسبی نیست.

 

 

 

  • سرشار از مواد معدنی مهم برای بدن

 

مواد معدنی نقش مهمی را در سلامت بدن ایفا می کنند  منیزیم ، پتاسیم ، زینک و آهن از مهم ترین مواد معدنی هستند که خوشبختانه کینوا همه آنها را در دل خود جای داده است البته phytic acid موجود درآن مانع جذب کامل این مواد می شود و شما با جوانه زدن کینوا قبل از مصرف می توانید از میزان phytic acid موجود در آن بکاهید.

 

 

 

  • دارای میزان زیادی آنتی اکسیدان می باشد

سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی می باشد ، طی یک تحقیق انجام شده روی 10 دانه مختلف از جمله لوبیا ، عدس و … . این ماده غذایی مهم بیشترین میزان آنتی اکسیدان را در بین هر 10 مورد دارا بود و از این رو خطر ابتلا به سرطان در افراد را کاهش می دهد.

 

 

مطالعات نشان داده این دانه به افزایش میزان سوخت و ساز بدن کمک می کند و این به علت فیبر و پروتئین بالای آن است و همچنین اجازه افزایش سریع قند خون در بدن را نمی دهد و شمارا طولاتی تر سیر نگه می دارد پس برای رسیدن به هدف کاهش وزن از کینوا به جای برنج سفید استفاده کنید.

 

 

  • به آسانی تهیه و  آماده سازی می شود

 

امروزه کینوا در اکثر مغازه ها و سوپرمارکت ها یافت می شود و طریقه آماده سازی آن بسیار آسان است :

 

  • 2 لیوان آب بجوشانید
  • 1 کاسه کینوا به آن اضافه کنید ( نمک و ادویه نیز در صورت دلخواه اضافه کنید)
  • اجازه دهید 15 الی 20 دقیقه بپزد
  • سپس آن را نوش جان کنید به همین سادگی !

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *