عارضه فشار خون بالا در دوران بارداری میتواند خطرات بسیاری برای مادر و جنین او در پی داشته باشد. فشار خون بارداری به حدی حائز اهمیت است که ممکن است فشار خون بالای مادر ، منجر به مرگ او یا جنینش شود.
در این پست تیم تخصصی دکتر بادی تلاش کرده عوارض فشار خون بالا در دوران بارداری را بررسی نماید ، توصیه میگردد پستهای قبلی و بعدی ، درباره فشارخون و فشار خونبارداری را دنبال نمایید. امیدواریم سلسه پستهای فشار خون بارداری برای شما عزیزان کارآمد باشد.
عارضه فشار خون بارداری بروز این خطرات را باعث میشود
کاهش خونرسانی به جفت
اگر جفت به اندازه لازم خون را به جنین داخل رحم انتقال ندهد ، جنین مقدار کمتری اکسیژن و مواد مغذی دریافت میکند. این کاهش خونرسانی منجر به کمبود وزن هنگام تولد ، رشد آهسته تر ، تولد زودرس یا در برخی موارد نارس بودن نوزاد میشود. در برخی موارد نیز این عارضه باعث بروز مشکلات تنفسی در نوزاد میگردد.
بیماری فشار خون بارداری میتواند عامل مؤثری برای ضروری شدن زایمان زودتر از موعد یا زایمان زودرس شود. البته در مواردی انجام زایمان زودرس برای جلوگیری از وارد آمدن آسیب بیشتر به مادر است.
جدا شدن زودتر از موعد جفت
بالا بودن فشار خون بارداری ( پرهاکلامپسی ) خطر جداشدگی زودرس جفت را بسیار افزایش میدهد. هنگامی که جفت از دیوار داخلی رحم قبل از زمان مناسب جدا میشود به اصطلاع جفت نارس جدا شده است. این عارضه با خونریزی شدید همراه است و وارد آمدن صدمه به جفت را باعث میگردد.
ابتلا به پرهاکلامپسی ( مسمومیت بارداری ) خطر برزو بیماریهای قلب و عروق را برای مادر پس از زایمان افزایش میدهد. اگر مادر دچار پرهاکلامپسی ( مسمومیت بارداری ) ، یا تولد یک نوزاد نارس و یا سقط شده باشد احتمال ابتلا به بیماری قلب و عروق به شدت افزایش مییابد.
برای دوری از خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی پس از زایمان بهتر است مادر در کاهش وزن و بازگشت به وزن ایدهآل تلاش بیشتر نماید همچنین میل نمودن میوهها و سبزیجات ، به علاوه ورزش اصولی و منظم توصیه میگردد. ترک سیگار یک معجزه برای رهایی از خطر بروز بیماری پرهاکلامپسی و بیماریهای قلب و عروق میباشد.