رژیم غذایی آلکالاین

رژیم غذایی آلکالاین یا همان رژیم قلیایی را چطور اجرا کنیم؟

رژیم غذایی آلکالاین

بسیاری از افراد تعادل بین اسیدی و قلیایی بودن خون را در نظر نمی گیرند . اما باید بدانید که PH مناسب یک معیار حیاتی برای سلامتی کل بدن است . اکثر پزشکان بر اهمیت کاهش اسیدی بودن خون و افزایش خاصیت قلیایی به کمک رژیم غذایی آلکالاین را توصیه می کنند . اکثر پزشکان معتقدند که بیماری ها در اختلالات ایجاد شده در بدن می توانند به سطح ph خون بستگی داشته باشد .

 

 

تنظیم PH خون به چه معناست ؟؟ چطور می توان سطح PH بدن را تنظیم کرد؟؟

تعادل PH به معنای تعادل مناسب بین خاصیت اسیدی و قلیایی بدن است . یک PH سالم می تواند مانع آسیب رسیدن به بافت ها و اندام ها شود . همچنین به افزایش توان سیستم ایمنی بدن کمک می کند . براساس مقاله منتشر شده در مجله سلامت و بهداشت عمومی : به طور کلی امروزه برنامه غذایی افراد حاوی میزان بسیار کمی از مواد معدنی مانند منیزیم ، پتاسیم ، و فیبر است و بیشتر خوراکی هایی که در طول روز توسط افراد مصرف می شود غنی از چربی های اشباع ، قندهای ساده و سدیم هستند .

برای اینکه بتوانید PH بدن خود را تنظیم کنید باید خوراکی های مغذی که خاصیت قلیایی دارند را بیش از پیش مصرف کنید . همچنین باید مصرف غذاهای فرآوری شده را به شدت محدود کنید . چراکه احتمالا می دانید این نوع غذاها موجب ایجاد انواع التهابات و مشکلاتی نظیر گرفتگی عروق و ضعف سیستم ایمنی بدن می شوند.

کلمه PH مخفف potential of Hydrogen یا غلظت یون هیدروژن محلول می باشد . PH همچنین میزان اسیدی بودن و قلیایی بودن مایعات بدن را مشخص می کند . بازه PH بین عدد 0-14 می باشد. هرچه قدر سطح اسیدی بودن مایعات بدن بیشتر باشد عدد PH کمتر است و هر چه قدر به سمت قلیایی بودن پیش برویم عدد PH بالاتر است .

 

 

PH ایده آل برای بدن چه مقدار است ؟؟

PH هفت حالت نرمال می باشد و به معنای تعادل میان خاصیت اسیدی و قلیایی بودن است . ما باید تلاش کنیم تا عدد PH را بین 7.36 تا 7.45 نگه داریم . البته باید بدانید که سطح PH در طول روز به بسیاری از عوامل بستگی دارد که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم . اما در کل محدوده طبیعی آن بین 6 تا 7.5 است . رژیم غذایی آلکالاین (که رژیم قلیایی نیز نامیده می شود) به تنظیم سطح PH و افزایش خاصیت قلیایی بودن بدن کمک می کند .

 

رژیم غذایی آلکالاین

رژیم غذایی آلکالاین چه خواصی دارد ؟؟

-مانع ایجاد پلاک در عروق خونی می شود.
-مانع تجمع کلسیم در ادرار می شود.
-از ایجاد سنگ کلیه و مشکلات کلیوی پیشگیری می کند.
-مانع ایجاد التهابات ناشی از اثرات مخرب رادیکال های آزاد می شود .
-به افزایش تراکم استخوان کمک می کند.
-مانع ایجاد اسپاسم عضلانی می شود .
-از ایجاد دیابت و فشارخون پیشگیری می کند .
و …

عواملی که تعادل PH را بر هم می زنند و موجب اسیدی شدن می شوند

در کتاب Merck Manual اسیدوز اینگونه تعریف شده است : تولید بیش از حد اسید در خون یا از دست دادن بی کربنات خون یا ایجاد دی اکسید کربن در خون ناشی از عملکرد ضعیف ریه . معمولا کلیه مسئولیت تنظیم PH و سطح الکترولیت ها (کلسیم ، منیزیم ، پتاسیم ، سدیم) را در بدن بر عهده دارد . هنگامی که خاصیت اسیدی در خون بیش از حد مجاز می شود این الکترولیت ها برای مبارزه با اسید ها مورد استفاده قرار می گیرند و بدن مجبور می شود از طریق استخوان ها و ارگان های دیگر مواد معدنی جذب کند .

 

وقتی جذب این مواد معدنی و دزدیده شدن آن ها از استخوان ها و سایر ارگان های بدن ادامه پیدا کند ، مواد سمی و باکتری های بیماری زا در بدن تجمع پیدا می کنند و سیستم ایمنی را مهار می کنند.

 

بیماری هایی که ممکن با اسیدی شدن بدن به آنها دچار شویم :

-آسم و آلرژی و تجمع خلط.
-احساس ضعف و کوفتگی
-سرماخوردگی های مداوم
-بروز التهابات
-مشکلات پوستی
-زخم معده
-افزایش وزن و تجمع چربی شکمی
-اسهال و استفراغ

 

بیماری هایی که ممکن است با ادامه دار شدن اسیدی بودن بدن به آنها دچار شویم :

-آرتروز
-سرطان
دیابت
-مشکلات قلبی
-ام اس
-پوکی استخوان
-سکته
-تغییرات خلق و خو و آشفتگی

 

 

توجه:

نکته خوشحال کننده این است که شما می توانید با تغییرات کوچک در سبک زندگی خود به تنظیم PH بدن کمک کنید . اولین نکته ای که باید بدانید این است که چه مواردی موجب اسیدی شدن بدن و عدم تعادل در PH می شود .

اصلی ترین فاکتورها عبارتند از:

-مصرف الکل و مواد مخدر ، استفاده خودسرانه از قرص های آسپرین و استامینوفن
-زیاده روی در مصرف آنتی بیوتیک ها
-نارسایی کلیوی
-مشکلات هضم و عدم عملکرد صحیح سیستم هضم
-مصرف غذاهای سرشار از سدیم و کربوهیدرات های تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده
-کمبود کلسیم و پتاسیم در بدن به علت رژیم غذایی نادرست
-مصرف زیاد شیرین کننده های مصنوعی و رنگ های غذایی
-مصرف غذاهای تغییر ژنتیک داده شده یا GMO
-کمبود فیبر در رژیم غذایی
-نداشتن فعالیت بدنی و کار مداوم پشت میز
-مصرف زیاد گوشت قرمز در رژیم غذایی
-عدم تعادل در هورمون ها در اثر استفاده از محصولات آرایشی غیر استاندارد و مصرف غذاهای فرآوری شده
-ورود سموم به بدن به علت زندگی در شهرهای آلوده

 

 

خب حالا نوبت آن رسیده که بدانیم چطور می توانیم خاصیت قلیایی بدن را بیشتر کنیم

 

4 قدم برای رسیدن به PH متعادل در بدن

1-کاهش مصرف غذاهای اسیدی

احتمالا شما یک ایرانی هستید و از سبک زندگی ایرانی پیروی می کنید . در عصر مدرن خوراکی های فرآوری شده ای مثل هات داگ ، چیپس و پفک ، نوشیدنی های گاز دار مصنوعی و … در سبک زندگی ما وارد شده است . سعی کنید مصرف خوراکی های زیر را تا حد ممکن کاهش دهید :

-غذاهای سرشار از سدیم
-غذاهایی که قند افزوده و قند پنهان دارند مانند نوشابه های انرژی زا
-غذاهای سرخ کرده
-لبنیات
-بادام زمینی
-غلات تصفیه شده مانند برنج سفید ، نان سفید ، پاستا و …
-کافئین و الکل و قهوه

 

همانطور که می بینید در لیست بالا خوراکی هایی هستند که مواد مغذی زیادی دارند ، اما موجب اسیدی شدن بدن می شوند . پس باید سعی کنیم با استفاده از مواد غذایی زیر کمبود آن ها را جبران کنیم ، اما توجه داشته باشید که در مصرف آن ها نباید زیاده روی کنید :

غذاهای دریایی سرشار از امگا 3
-عدس و سایر حبوبات
-جو دو سر
-برنج قهوه ای
-گردو

 

2- پیروی از رژیم غذایی آلکالاین

رژیم غذایی آلکالاین برای تنظیم PH بدن فوق العاده است . در رژیم غذایی آلکالاین مقدار زیادی از انواع سبزیجات سبز رنگ وجود دارد . اکثر خوراکی هایی که باید در این رژیم استفاده کنید ارگانیک و طبیعی هستند . با پیروی از رژیم آلکالاین شما ویتامین ها و مواد معدنی زیادی را به بدن خود می رسانید .

 

لیست غذاهایی که در رژیم غذایی آلکالاین باید از آنها استفاده کنید :

-سبزیجاتی که برگ سبز رنگ دارند مانند Kale ، برگ ترب ، اسفناج
-سایر سبزیجات غیر نشاسته ای مانند قارچ ، گوجه فرنگی ، آووکادو ، تربچه ، خیار، بروکلی ، سیر ، زنجبیل ، کلم ، کرفس ، کدو ، مارچوبه
چربی های مفید مانند روغن زیتون فوق بکر ، ماهی سالمون ، اسیدهای چرب امگا 3 ، تخم مرغ
-پروتئین های گیاهی مانند بادام ، انواع لوبیا مثل لوبیا چشم بلبلی 
-اکثر میوه ها

(توجه داشته باشید که میوه های اسیدی مانند گوجه فرنگی و گریپ فروت نمی توانند در بدن خاصیت اسیدی ایجاد کنند پس به میزان کافی از آنها استفاده کنید چراکه آنها دقیقا برعکس عمل می کنند و موجب افزایش خاصیت قلیایی بودن می شوند )

 

-اسموتی سبزیجات و آب سبزیجات – یک اسموتی سبزیجات را تصور کنید که از لبو ، لیموترش ، جعفری و انار تشکیل شده باشد . نوشیدن این اسموتی فوق العاده خوشمزه موجب افزایش خاصیت قلیایی بدن می شود .
– سرکه سیب – برعکس طعم اسیدی وتند آن سرکه سیب می تواند خاصیت قلیایی بودن را به بدن بازگرداند

 

توجه:

بر اساس وضعیت سلامت خود و اهدافی که دارید می توانید علاوه بر رژیم آلکالاین از یک رژیم کم کربوهیدرات مانند رژیم کتوژنیک نیز پیروی کنید . خوراکی هایی که که در رژیم غذایی کتوژنیک وجود دارند معمولا PH بدن را تنظیم می کنند . خوراکی هایی مانند چربی های مفید ، ماهی سالمون ، انواع سبزیجات سبزرنگ و سایر غذاهای فوق العاده .

توجه داشته باشید غذاهایی که پروتئین بالایی دارند معمولا حالت اسیدی دارند . اگر شما گوشت قرمز و گوشت سایر حیوانات را به میزان زیادی مصرف می کنید در خطر اسیدی شدن بدن قرار دارید .

 

رژیم غذایی آلکالاین

 

 

3-نوشیدن آب قلیایی

بر اساس تحقیقاتی که بر روی انواع آب ها انجام شده PH آنها بین 6.5 تا 8.5 می باشد . این بدین معناست که منابع نوشیدن آب بسیار مهم است . اگر آب مصرفی PH کمتر از 6.5 داشته باشد می تواند موجب تجمع یون هایی مانند آهن ، منگنز و سرب در بدن شود . در صورت تجمع این فلز ها بدن اسیدی می شود و ضعف در سیستم ایمنی ایجاد می شود .

 

4-کاهش مصرف مواد مخدر ، داروها و آنتی بیوتیک ها

آلودگی های شهری ، مصرف داروها ، نوشیدن الکل و استعمال مواد مخدر موجب اسیدی شدن بدن می شود . در مورد مصرف داروها باید توجه داشته باشیدکه ممکن است در معرض متکی شدن به این داروها قرار بگیرید . به طور مثال قرص هایی که برای درمان مشکلات خواب ، استرس یا حتی آلرژی مورد استفاده قرار می گیرند بعد از مدتی وابستگی در بدن ایجاد می کنند . پس تا حد امکان سعی کنید با استفاده از راهکار های طبیعی مشکلات سلامتی خود را کاهش دهید .

 

چطور می توانیم PH بدن خود را انداه بگیریم؟؟

-شما می توانید کیت تست PH را داروخانه تهیه کنید .
-با استفاده از بزاق یا ادرار می توانید کیت را تست کنید
-پس از چند ثانیه کیت تغییر رنگ می دهد و شما می توانید رنگ آن را با جدول روی بسته بندی مقایسه کنید.
-در طول روز بهترین زمان برای اندازه گیری PH بدن یک ساعت قبل از مصرف غذا یا دو ساعت پس از آن است.
-اگر با بزاق دهان کیت را تست کنید عدد PH باید بین 6.8 تا 7.3 باشد . فراموش نکنید که PH ایده آل 7.365 است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *